Haber
2024-03-30 14:21:34
‘Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi’ Deneme Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Depremlerde ortaya çıkan acı tabloların gelecekte yaşanmaması için tecrübeleri kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, iyi örnekleri yaygınlaştırarak toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz “Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi” Deneme Yarışması ödül töreni, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekili Abdurrahman Babacan, Belediye Başkan Adayı Sami Er, dereceye giren eser sahipleri, teşkilat mensupları, üyeler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Malatya’da yapıldı. 

 

 

Ödül töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, millet olarak tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşamalarına neden olan 6 Şubat depremlerinin herkese birçok açıdan yeni görev ve sorumluluklar yüklediğini belirterek, “Bir deprem ülkesinde yaşadığımızın bilincinde olarak bu sorumluluklardan biri de depremlerde ortaya çıkan acı tabloların bir daha yaşanmaması için tecrübelerimizi kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, iyi örnekleri yaygınlaştırmak, toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmaktır. Yol açtığı acıların yanı sıra, paha biçilemez tecrübeleri de içinde barındırdığından, o tecrübeleri, milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma ve birlikteliği tarihe not düşmek önemli ve gereklidir. Bu nedenle, bu deneme yarışmasını düzenledik” dedi. 

 

 

Eğitin-Bir-Sen olarak, tarihî yardımlaşmanın tarifi için değişik kalemlerden deneme yarışmasına gelen eserleri “Duran Saatler 04.17” ismiyle kitaplaştırarak önemli bir kayıt düştüklerini ifade eden Yalçın, “Deprem sonrası hızlı hareket etmek ve yaraları sarmak için seferberlik düzenlemek konfederasyonumuzun, sendikalarımızın varlık nedeniydi. 6 Şubat’ta yaşanan ‘asrın felaketi’nde milletimize olan borcumuz ve hissettiğimiz mesuliyet gereği hemen harekete geçtik ve bölgeye intikal ettik. 270 kişilik arama kurtarma ekibimiz sahadaydı. Arama kurtarma ekimiz ile bir yandan sahada çalışırken diğer taraftan tüm illerden yardım TIR’larını yola koyduk. İhtiyaç malzemelerinin bölgeye ulaştırılması noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Çadır yardımı, özel paket yardım kolileri, konukevlerimizi, otelimizi tahsis, maddi yardım, kısacası elimizden ne geldiyse seferber ettik. Felaketin büyüklüğü karşısında boğazımız düğümlense de gözlerimize yaş dolsa da umutsuzluğa kapılmadan milletimizin yanında olduk. Çünkü biz bu millete borçluyuz ve bunun için de her daim milletimizin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu. 

 

 

Depremden sonra kamu görevlilerinin talep ve beklentilerine de duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afet bölgesinin yeniden inşası ve ihyası sürecinde, hem bölgedeki kamu hizmetlerinin eksiksiz yerine getirme hem de çetin şartlarda hayat mücadelesini sürdürme gayretinde olan kamu görevlilerimizin yaşadığı sorunları raporlaştırdık. Raporda deprem tazminatından fazla çalışma ücretine, personel istihdamından konut sorununa, fahiş kira fiyatlarından norm fazlasına, maddi teşviklerden ilave haklara, ulaşımdan yapılaşma sorununa kadar birçok konuya; bölge ve il ölçeğinde yaşanan sorunlara değindik.” 

 

 

Afetin ilk dakikalarından itibaren milletin derdine derman, yarasına merhem olmaya çalıştıklarını dile getiren Yalçın, bölgedeki kamu görevlilerinin yaşadığı problemleri çözmek ve sıkıntılarını gidermek için çabalarının devam ettiğini söyledi. 

Yalçın, başta ödüle layık görülen deneme yazarları olmak üzere, bütün eser sahiplerine, metinleri titiz bir seçimle değerlendiren jüri üyelerine ve kitabı yayına hazırlayanlara teşekkür etti. 

Dereceye girenler ödüllendirildi 

Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Abdurrahman Babacan, Belediye Başkan Adayı Sami Er, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez’in de birer konuşma yaptıkları törende, deneme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

 

 

 

 

 

 

Yarışmada, Afyonkarahisar’dan Abdülkadir Demircan ‘Sîretten Sûrete’ isimli eseriyle birinci, Karaman’dan İbrahim Şaşma ‘Bir Şehri Kalbinden Öpmek’ isimli eseriyle ikinci, Malatya’dan Yunus Lâçin ‘Bir Deprem Vurdu Bizi’ isimli eseriyle üçüncü olurken, İstanbul’dan Ercan Yalçın ‘Kabuk’ isimli eseriyle Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’ne, Ordu’dan Âdem Aruk ‘Türkiye’sin Sen’ isimli eseriyle Erol Battal Özel Ödülü’ne layık görüldü.

 

 

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen