Haber
2024-03-04 17:57:22
KAMU GÖREVLİLERİNİN EK ÖDEME VE ÜCRETLERİ EMEKLİLİĞE YANSITILMALIDIR

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin ek ödeme ve ücretlerinin emekliliğe yansıtılması çağrısında bulunarak, “Son yıllarda alım gücünde yaşanan düşüşten en fazla kamu görevlileri etkilenmekte, aktif çalışma ücreti ile emekli aylığı arasındaki uçurum emekliliğin önünde bir engel olarak durmaktadır. Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan ek ödeme de dâhil emek verilen dönemde maaşa eklenen bütün ödemeler emekli maaşına da yansıtılmalıdır” dedi.  

İzmir 1 Nolu Şube Teşkilat Buluşması, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda konuşan Ali Yalçın, kuruluş felsefelerinden, temel ilkelerinden taviz vermeden, değerlerine göre sendikacılık yaptıklarını ifade ederek, “Hak aramanın, dayanışmanın, kardeşlik ikliminde temel hak ve özgürlükler için, emek ve alın teri için birleşmenin adresiyiz. Şimdiye kadar birçok sorunu çözüme kavuşturduk, onlarca kazanım elde ettik. Hayal dahi edilmeyen başarılara imza atan sendikamızın, hak, emek ve özgürlük mücadelesinin, Eğitim-Bir-Sen’in gücünü daha da büyütmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Vesayetle mücadelede önemli bir yol aldıklarını belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün ülkemize yaşatılan korkular, kaygılar, kuşkular geride kaldı. Bariyer ve barikatlar aşıldı, katsayı zulmüne son verilmesine, sekiz yıllık kesintisiz eğitim dayanması ile toplum mühendisliği yapanların pabucunun dama atılmasına, turnikelerin sökülmesine, kamusal alan yalanı ile temel hak ve özgürlüklere getirilen sınırlamaların ortadan kaldırılması için 12 milyon 300 bin imza ile ortaya koyduğumuz iradenin bir neticesi olarak kadınların kategorize edilmesinin son bulmasına kadar pek çok adım atıldı. Şimdi sıra mağdurların hakkının tam iadesindedir. Bu konuda bir an önce gerekli adımlar atılmalı, hakları iade edilerek mağdurların yüreği soğutulmalıdır.” 

Eğitim-Bir-Sen’i ve Memur-Sen’i daha da büyütmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Yalçın, “Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek, çözülemez denilen sorunları teker teker gündeme getirerek çözmek ancak büyük bir örgütlü gücün eseri olabilir. Memur-Sen olarak bizler bir milyonu aşan örgütlü gücümüzle ve üyelerimizin bizlere olan inancıyla çözülemez denilen ne varsa çözdük, bundan sonra da çözmeye devam edeceğiz. Mayıs ayında sendikaların üye sayılarının açıklandığı mutabakat dönemi var. Teşkilat olarak sahadaki sorunları daha hızlı çözüme kavuşturabilmek, örgütlü gücümüzü büyütmek ve kazanımlarımızı artırabilmek adına 15 Mayıs’a kadar ara vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Emekli kamu görevlilerinin yaşadığı maddi kaygının giderilmesi için hızlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, çalışan ile emekli arasındaki bağın yeniden tesis edilmesi, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin sorunlarının daha fazla ötelenmemesi, emeğin karşılığının verilmesi, emeklilerin hukukunun gözetilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Kamu görevlileri, emekli olduğunda maaşlarının yüzde 50’den fazla düşeceğini bildiği için emekli olmamaktadır. Bu sorun, emeklilerin değil, emekli olacak herkesin sorunudur. Son yıllarda alım gücünde yaşanan düşüşten en fazla kamu görevlileri etkilenmekte, aktif çalışma ücreti ile emekli aylığı arasındaki uçurum emekliliğin önünde bir engel olarak durmaktadır. Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan ek ödeme de dâhil emek verilen dönemde maaşa eklenen bütün ödemeler emekli maaşına da yansıtılmalıdır.” 

Ali Yalçın, Şube Başkanı Ali Kaya’nın şahsında tüm teşkilatı tebrik ederek, başarılı çalışmaların artarak devam etmesi dileğinde bulundu. 

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçilmesi hâlinde gerçekleştireceği projelere ilişkin mesajlar verdi. Dağ, üretmeyi, çalışmayı ve milletin hayatını kolaylaştırmayı öncelediklerini dile getirerek, bu anlayışı İzmir’de zirveye taşımak için yola koyulduklarını ifade etti. Dağ, 100 yeni kreşi hizmete açacaklarını, çocuk gelişim akademilerini hayata geçireceklerini kaydederek, İzmir’de yaşayan üniversiteyi kazanmış her gence tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vereceklerini belirtti. 

“Millî Eğitim Bakanlığı 80 okul yapıyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi de en az 10 tane yapacak” diyen Dağ, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’de en çok üzüldüğüm noktalardan biri de kütüphane meselesi. İlk başlayacağım işlerden biri bu olacak. Üniversite etraflarından başlayarak, onlarca kütüphaneyi İzmirli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Okullarda temizlik ve güvenlik konusunda sorun olduğunu biliyorum. Ne temizlik ne güvenlik sorununuz olacak. Depreme dayanıklı alanlarla alakalı bir çalışmamız var. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığı, kendi bütçesiyle bir şeyleri çözmeye gayret ediyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak destek vereceğiz.” 

Programda İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya da birer konuşma yaptılar.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen