Haber
2024-04-29 19:15:51
Manisa’da 2 Nolu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Manisa 2 Nolu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çeken Öner, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksikliklerin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. 
Akademik personelin ücret adaletsizliğinin giderilmesi, alım güçlerinin yükseltilmesi çağrısında bulunan Öner, “Üniversite idari personelinin yer değişikliğinde sonuca varılmalı, her aşamada dile getirdiğimiz yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi sağlanmalı, beklentiler karşılıksız bırakılmamalıdır” dedi. 
Kaliteli kamu hizmetinin, yeterli personel istihdamıyla sağlanacağı gerçeğinden hareketle, başta öğretmen istihdamı olmak üzere, kamuda emekli olan kadar değil, palyatif yöntemlerle ihtiyacı gizleyen istihdam politikaları yerine ihtiyacın tamamını karşılayan alımların yapılması gerektiğini ifade eden Öner, “Bizim mücadelemiz; sorunları göstermek, gözden kaçmasını engellemek, çözüm için yol, yöntem göstermek ve sorunlar çözülünceye kadar elimizden geleni yapmaktır” şeklinde konuştu. 
Geleceğe yatırım yapmanın eğitime ve bilime yatırım yapmaktan geçtiğini belirten Öner, şöyle devam etti: “Geleceğimiz ve gençlerimiz için daha iyi bir eğitim sistemi, eğitim çalışanlarımız için daha sistematik bir çalışma hayatı için atama bekleyen öğretmen adaylarının sesi duyulmalıdır. Öğretmen atama sayısı belirlenirken; emekli olan sayısı,  bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir. Unutulmamalıdır ki, eğitimden tasarruf olmaz. Hükûmet, gerçek ihtiyacı karşılayacak kadar öğretmen atamasını öncelemelidir.” 
Öner, dün olduğu gibi bugün de hem ülkemizin hem de kamu görevlilerinin sorunlarını dile getirmeye, çözüm üretmeye, bu uğurda mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. 
Mesut Öner, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Genel kurul sonucunda seçilen Bilal Elbir Başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen