Haber
2025-10-14 11:58:43
SİYONİST REJİM, GAZETECİLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi’nin İsrail’in silahlandırdığı çeteler tarafından katledilmesini şiddetle kınıyoruz.

7 Ekim 2023 tarihinden bugüne Gazze'de 255 gazeteci siyonist rejim tarafından vahşice katledildi. Soykırım dahil işlediği sayısız savaş suçunu gizlemek isteyen işgalcilerin ilk hedefi gazeteciler oldu.

 

Birleşmiş Milletler raportörlerinin 680 bin insan kaybının yaşanmış olabileceğini konuştuğu yüzyılın en büyük ve acımasız soykırımında Filistinlilerin yaşadığı acı ve sıkıntıları aktaran Salih el-Caferavi, yaptığı haberlerle işgal ordusunun hedefiydi.

 

Salih, acı ve sıkıntılarını dünyaya duyurduğu Gazzelilerin aynı zamanda neşe kaynağıydı. Çocuklarla oynadığı, gençlerle marşlar söylediği görüntüler, Caferavi’nin Gazze için bir haberciden çok öte anlamlar taşıdığını ve adanmış örnek bir insan olduğunu göstermektedir.

 

Yıkıntıların arasında, halkının evlerine dönüşünü tarifsiz bir sevinçle dünyaya aktardığı görüntüler gazetecilik tarihine geçmiştir.

 

Siyonist rejimin gerçekleştirdiği soykırımı ve işgali dünyaya duyurmak için yüreğini ortaya koyan Salih’e yapılan vahşi saldırıyı nefretle kınıyor, Gazzelilere ve doğru haberin peşinde koşan tüm gazetecilere başsağlığı diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen