Haber
2024-03-25 16:53:12
Yozgat ve Niğde’de 2 Nolu şubelerimizin 1. olağan genel kurullarını gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Yozgat ve Niğde 2 Nolu şubelerin 1. olağan genel kurullarına katılarak, sendikal çalışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. 

Öner, genel kurulların, delegelerin/üyelerin birbiriyle buluştukları, kaynaştıkları, dertlerini ve sevinçlerini paylaştıkları ortamlar olduğuna dikkat çekerek, “Erdemli bir hizmet yarışının demokratik bir olgunluk içinde yaşandığı genel kurullarımızda kaybeden taraf olmaz, sendikamız kazanır, hepimiz kazanırız” dedi. 

 

 

Sendikacılığa yeni bir vizyon ve soluk getirdiklerini kaydeden Öner, “Eğitim-Bir-Sen, bir yandan ücret ve özlük hakları mücadelesini bihakkın verirken, diğer yandan Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde paydaş olmuş; çalışmalarıyla, ürettikleriyle, önerileriyle, söylem ve eylemleriyle can yakıcı sorunlara çözüm bulunmasına katkıda bulunmuştur. Başta eğitim olmak üzere, ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerine düşeni yapmış ve bu idealinden asla ödün vermemiş, vermeyecektir” şeklinde konuştu. 

Eğitim sisteminin demokratikleşmesi, eğitim alanındaki çifte standartların kaldırılması için birçok mücadelenin başlatıcısı ve öncüsü olduklarını, kararlı mücadeleleriyle yüzlerce haksız ve hukuksuz uygulamanın son bulduğunu kaydeden Öner, “Kâh meydanlarda kâh kurum idari kurullarında kâh toplu sözleşme masalarında kâh ikili görüşmelerde kâh televizyon ekranlarında ve gazete sayfalarında eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin haklarını savunduk. Mücadele ettik, direndik, çözüm ürettik ve eğitim çalışanları için pek çok kazanım elde ettik” ifadelerini kullandı. 

Sadece eğitim çalışanlarının kazanım üretme merkezi değil, aynı zamanda mağdur ve mazlumlara, kim olduğuna bakmadan elini uzatan bir merhamet merkezi, sivil toplum örgütü olduklarının altını çizen Öner, şöyle devam etti: “Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki, insan ya da örgüt mazluma el uzattığında, yetime ‘yettim’ dediğinde, mağdura destek verdiğinde sayılarla ifade edilemeyecek kadar büyür. Bu anlamda, Eğitim-Bir-Sen, büyüklüğünü ortaya koymuştur. Doğal afetlerin mağdur ettiği ülkemiz insanına, zalim yönetimlerin zulmettiği dünya mazlumlarına, Filistin’e, Gazze’ye, Sudan’a, Somali’ye, Arakan’a, Suriye’ye, Doğu Türkistan’a, Pakistan’a el uzattık. Mazlumların yardım çağrısına ve beklentisine duyarsız kalmadık. Harekete geçtik, paydaş kuruluşlarımızı harekete geçirdik. Çünkü biz merhamet medeniyetinin bu çağdaki temsilcileri olduğumuzun idrakindeyiz.” 

Mesut Öner, 15 Mayıs’a kadar çalışmalarına hız vermeleri gerektiğini dile getirerek, “Vakit, Eğitim-Bir-Sen ailesini daha da büyütmek, daha fazla eğitim çalışanını Eğitim-Bir-Sen’e ortak etmek; doğru için direnmek, çözüm için diretmek, çözüme paydaş olmak, doğruya destek olmak, yanlışa karşı durmak, ideoloji dayatmasından kurtulmak, şeffaflık ve saydamlık ilkelerine bağlı sendikacılık yapmak, akademik hizmet sendikacılığıyla tanışmak, mazlumla paylaşmak, yeni kazanımlar üretmek, haksızlıkları gidermek, insanı yaşatmak, kardeşçe paylaşmak isteyen her eğitim çalışanını Eğitim-Bir-Sen’e üye olmaya davet etmek vaktidir” diye konuştu. 

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Öner, sözlerini şöyle tamamladı: “Oy kullanan delegelerimize, görev talebiyle önemli bir yükün altına girme cesaretini ortaya koyarak aday olan üyelerimize teşekkür ediyor, seçilerek teşkilat yükünün yanına kendisine oy verenlerin itimat yükünü de yüklenen yeni teşkilat mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Daha çok çalışmak, daha fazla fedakârlıkta bulunmak durumundayız. Nefsimizi kabartacak bir ünvan değil, daha fazla yorulacağımız bir yükümlülük sahibi olduğumuzu unutmadan hak ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Genel kurul sonucunda Yozgat 2 Nolu Şube Başkanı seçilen Hasan Can’ı ve yönetimini; Niğde 2 Nolu Şube Başkanı seçilen Mehmet Ali Eroğlu’nu ve yönetimini tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.” 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen