Haber
2024-03-05 15:46:27
Fikre yönelen, geleceğe yürüyen gençlerle Tokat’ta buluştuk

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, medeniyet değerlerimize dayalı bir eğitim düzeni inşa etmenin önemine dikkat çekerek, “Ahlakın, hikmetin, hakikatin, kalkınmanın ve hukukun eğitimle ilişkilerini bütün yönleriyle kavrayan, gelişmeye açık bir eğitim sistemini, yeniden büyük Türkiye’nin ve medeniyetin inşasına dair gayret ve faaliyetlerin olmazsa olmazı olarak görüyoruz” dedi. 

 

 

Talat Yavuz, Turhal ve Tokat’ta düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Buluşması’na katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Yavuz, okumanın soylu bir erdem olduğunu ifade ederek, “En büyük hedeflerimizin başında ilim, irfan ve erdem sahibi gençler yetiştirmek gelmektedir. Bu amaçla yedi yıldır düzenlediğimiz Bir Bilenle Bilge Nesil projesi, okuyan, yazan, üreten, sorgulayan, ahlaklı, imanlı, millî ve manevi değerlere sahip gençliğe hizmet eden kıymetli bir projedir” şeklinde konuştu. 

Hayatın her anını yöneten bir imanın, insanı temel kabul eden bir irfanın, önce insan diyen bir izanın sendikal kulvardaki öncüleri olduklarını vurgulayan Yavuz, 32 yıllık bir irfan ve erdem hareketi olarak, hak arama ve adalet mücadelesinde önemli mesafeler katettiklerini söyledi. 

 

 

Yasakların, dayatmaların birer birer ortadan kaldırılmasında gayretlerinin, mücadelelerinin ve katkılarının bulunduğunu dile getiren Yavuz, “Kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden vesayet düzenini yıktık. Şimdi de medeniyet değerlerimize dayalı bir düzeni ve toplumsal hayatı birlikte inşa etmenin çabasındayız. Ahlakın, hikmetin, hakikatin, kalkınmanın ve hukukun eğitimle ilişkilerini bütün yönleriyle kavrayan, gelişmeye açık bir eğitim sistemini, yeniden büyük Türkiye’nin ve medeniyetin inşasına dair gayret ve faaliyetlerin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Türkiye için değer olacak, değerlerimizi koruyacak ve insanlık için yeni değerler üretecek nesiller yetiştirmek için yeni bir müfredata ve programlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu. 

Yavuz, Tokat 1 Nolu Şube yönetimine, projede yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlere, Turhal İlçe Temsilcisi Aydın Demir’in nezdinde bütün ekibine, emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, sözlerini tamamladı. 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da birer konuşma yaptıkları programın sonunda, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

 

 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret 

Talat Yavuz, daha sonra Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, öğretmenlerle bir araya geldi. Yavuz, mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği genelgesiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette şunları söyledi: “İşin yapılmasını aksatmayacak, öğrencilerin güvenliğini sağlayacak, öğretmen ve yöneticileri üstesinden gelemeyecekleri, sonuçları ağır olacak yükün altına sokmayacak bir düzenleme yapılabilir ve yapılmalıdır. İş güvenliği uzmanları ve iş yeri sahipleri bütün önlemleri almalı, yönetici ve öğretmenlerimiz de öğrencilerimizin eğitimleri ile ilgilenmelidir.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen